Specificaties

Merk Alfa Romeo
Model GTV
Uitvoering Lusso
Carrosserie Coupe
Jaar 1998
Kilometerstand 245.000 Km.
Kleur Blu Vela metallizzato
Interieur Momo Blue style / wit leder
Motor 3.0 V6 24V
Vermogen 220 PK
Transmissie 6 versnellingen
BTW / Marge Marge

VERKOCHT

Bijzonderheden

  • Origineel in Nederland geleverde GTV
  • Uniek Momo Blue style interieur icm wit leder
  • Unicorse replica RVS uitlaatsysteem
  • Alfaholics RVS Frontpipes

Alfa Romeo GTV 3.0 V6 24V Lusso

GTV-3.0-V6-24V-Blue-Vela-1998 Venduta!

Informatie

Bijzondere Alfa Romeo GTV gecombineerd met de meest begeerlijke motorvariant. Een heerlijk klinkende 3 liter V6 motor in en uitademend door 24 kleppen. Deze door Alfa's beroemde ontwerper Giuseppe Busso ontworpen motor kreeg niet voor niets de bijnaam de "Viool uit Arese . Goed voor 220 Italiaanse raspaarden, een smeuïge hoeveelheid koppel onderin en een opzwepend geluid wanneer hij toeren mag maken. Aangezien dit exemplaar ook nog eens uitgerust is met de inmiddels befaamde RVS Unicorse replica uitlaat, doet deze GTV wat betreft auditieve sensaties eerder denken aan dat andere steigerende raspaard uit Italië.

Niet alleen de motor spreekt tot de verbeelding er zijn meer bijzonderheden te vermelden bij deze GTV. Zo is de fraaie donkerblauwe kleur Blu Vela Metallic een geliefde maar ondertussen zeldzame exterieurkleur. Momo lederen bekleding behoorde destijds standaard toe aan deze Lusso uitvoering. De eerste eigenaar opteerde echter tegen forse meerprijs voor het exclusieve Blue style interieur, waarbij dashboard en interieur panelen werden uitgevoerd in donkerblauw en de lederen stoelen in het zeldzame witte leder. Ook uniek bij het blue style interieur zijn de met leder beklede kaartenvakken.

Deze GTV werd in op 25 juni 1998 nieuw afgeleverd en betreft dus een Alfa Romeo op origineel Nederlands kenteken. De GTV werd af fabriek tevens uitgerust met de zogenaamde Aeropack optie. Deze bestond uit de originele Cup achterspoiler met geïntegreerd 3e remlicht en de kleine zwarte aero voorspoiler. Deze laatstgenoemde zijn tegenwoordig veelgezochte en haast onvindbare items geworden aangezien deze vaak gesneuveld zijn tegen te lage stoepranden. Deze GTV heeft 'm echter nog intact. Met de 3.0 V6 24V motor bereikte de Alfa standaard al een indrukwekkende topsnelheid van 240 Km/h en bij GTV's voorzien met het aeropack, werd zelfs 247 Km/h gemeten. Het sprintje van 0 - 100 Km/h raffelt deze Italiaanse schone af in slechts 6,7 seconden. Dat zijn prestaties die ook na 25 jaar later nog steeds indrukwekkend zijn.

De vorige eigenaar was een echte liefhebber, heeft de Alfa lange tijd in bezit gehad en gebruikt waar deze rasechte Gran Turismo voor bedoelt is en maakte er lange reizen mee door Europa. Echter de laatste jaren stond de GTV vooral stil door tijdgebrek. Daarom hebben we uit voorzorg allereerst de noodzakelijke distributiewissel alvast gedaan zodat de motor er weer gezond bijstaat. Er zijn nog wat punten op de "i" te zetten en afhankelijk van de wensen van de eventuele nieuwe eigenaart maken we de GTV verder klaar in overleg.

VERKOCHT!